پرشیا فایل | بررسی مصرف انرژی و آلودگی‌های زیست‏ محیطی در تولید شکر استان خوزستان | پرشیا فایل

پرشیا فایل

دانلودپایان نامه،پرسشنامه،پاورپوینت،اقدام پژوهی،پروپوزال

30 درصد تخفیف در خرید محصولات با کد persiafile30

بررسی مصرف انرژی و آلودگی‌های زیست‏ محیطی در تولید شکر استان خوزستان

  • تعداد دانلود : 0
  • فرمت فایل : docx
  • حجم فایل : 357kb
  • تعداد برگه: 89

دانلود رایگان پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کشاورزی 
با عنوان: 
بررسی مصرف انرژی و آلودگی‌های زیست‏ محیطی در تولید شکر استان خوزستان

بررسی مصرف انرژی و آلودگی‌های زیست‏ محیطی در تولید شکر استان خوزستان

بخشی از مقدمه بررسی مصرف انرژی و آلودگی‌های زیست‏ محیطی در تولید شکر استان خوزستان :

با رشد روز افزون جمعیت جهان و بالا رفتن سطح زندگی و تمایل به سمت مصرف بیشتر، نیاز به مواد غذایی در حال افزایش است. نقش و اهمیت بخش کشاورزی به عنوان مهمترین بخش در تامین مواد غذایی به خوبی روشن می‌باشد. تامین نیاز غذایی و سایر احتیاجات این جمعیت در حال رشد سریع، فقط از طریق افزایش تولید محصولات در واحد سطح و واحد زمان امکان‌پذیر خواهد بود و رسیدن به این هدف نیاز به مدیریت و برنامه ریزی دقیق دارد.

امروزه بخش کشاورزی به منظور پاسخ‏گویی به نیاز غذا برای جمعیت رو به رشد کره زمین و فراهم کردن مواد غذایی کافی و مناسب، به میزان زیادی وابسته به مصرف انرژی می‏باشد. توجه به منابع طبیعی محدود و اثرات سوء ناشی از عدم استفاده نامناسب از منابع مختلف انرژی روی سلامتی انسان و محیط زیست، لزوم بررسی الگوهای مصرف انرژی را در بخش کشاورزی حیاتی ساخته است  با توجه به بحران انرژی و انتشار گازهای گلخانه‎ای ناشی از مصرف بی‏‏‏‏‏رویه سوخت‏های فسیلی تمام تلاش‏ها بر آن است که مصرف انرژی تا حد امکان کاهش یابد. بخش کشاورزی نیز از این موضوع مستثنی نیست. اکثر کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، انرژی وارد شده در واحد سطح برای تولید محصولات مختلف کشاورزی را بررسی و با محاسبه شاخص کارایی انرژی سعی کرده‏اند سیستم کشاورزی خود را از نظر مصرف انرژی بهینه کنند . بخش کشاورزی هر چند در مقایسه با صنعت به لحاظ مصرف انرژی سهم کمتری در کل انرژی کشور دارد، ولی با اندکی تامل و دقت مشخص می‏شود که میزان انرژی‏های ورودی در آن بسیار بالا و چشمگیر بوده و به دلیل فراوانی و ارزان بودن نسبی انرژی در ایران متاسفانه توجه چندانی به استفاده بهینه از آن نمی‎شود (محمدیان‏صبور، ۱۳۸۶؛ قاسمی کردخیلی و همکاران، ۱۳۹۲).

نظر به اینکه بخش کشاورزی از یک طرف با محدودیت منابع تولید روبرو بوده و از سوی دیگر تامین کننده امنیت غذایی جمعیت در حال رشد می‏باشد، باید تعادل و توازنی بین جریان برداشت و بهره‏برداری از منابع تولید و مقدار تولید محصولات کشاورزی ایجاد شود. در واقع روند استفاده از منابع تولید باید به گونه‏ای باشد که علاوه بر رفع نیازهای غذایی نسل کنونی، امنیت غذایی نسل آینده نیز تهدید نشود. این مسئله مبنای آنچه را امروزه به آن کشاورزی پایدار گفته می‏شود، تشکیل می‏دهد.

فهرست مطالب پژوهش بررسی مصرف انرژی و آلودگی‌های زیست‏ محیطی در تولید شکر استان خوزستان :

فصل اول: مقدمه و کلیات

۱-۱  مقدمه………………………………………………………………………………………………………………۱

۱-۲  اهمیت شکر………………………………………………………………………………………………………..۳

۱-۳  عملیات مختلف سیستم تولید شکر در استان خوزستان…………………………………………………………..۴

۱-۴  اهمیت موضوع……………………………………………………………………………………………………. ۸

۱-۵  فرضیه‌ها………………………………………………………………………………………………………….۱۱

۱-۶  اهداف اصلی……………………………………………………………………………………………………...۱۱

۱-۷  اهداف فرعی…………………………………………………………………………………………………….. ۱۱

۱-۸  نوآوری……………………………………………………………………………………………………………۱۱

فصل دوم: مروری بر پیشینه موضوع

۲-۱  مفاهیم و تعاریف…………………………………………………………………………………………………۱۳

۲-۱-۱ انرژی…………………………………………………………………………………………………………..۱۳

۲-۱-۲ ‌پیامدهای زیست‏محیطی تولید مزرعه‌ای نیشکر……………………………………………………………….۱۳

۲-۲  فاکتور‌های زیست‌محیطی……………………………………………………………………………………….۱۵

۲-۲-۱ فاکتورهای آلوده‏کننده هوا…………………………………………………………………………………….۱۶

۲-۲-۲ گازهای گلخانه‏ای……………………………………………………………………………………………..۱۸

۲-۲-۳ ذرات…………………………………………………………………………………………………………..۱۹

۲-۲-۴ مطالعات انجام شده در زمینه‌ی مصرف انرژی در کشاورزی جهان…………………………………………..۲۰

۲-۲-۵ مطالعات انجام شده در زمینه مصرف انرژی درکشاورزی ایران……………………………………………….۲۳

۲-۲-۶ مطالعات انجام شده انرژی تولید نیشکر در جهان……………………………………………………………..۲۶

۲-۲-۷ مطالعات انجام شده انرژی تولید نیشکر در ایران……………………………………………………………..۲۸

۲۲-۸ مطالعات زیست محیطی نیشکر در جهان…………………………………………………………………….۳۰

۲-۲-۹ مطالعات زیست محیطی در کشاورزی ایران………………………………………………………………….۳۵

۲-۲-۱۰ مطالعات زیست محیطی تولید نیشکر در ایران……………………………………………………………..۳۵

فصل سوم: مواد و روش‌ها

۲-۳  موقعیت تحقیق…………………………………………………………………………………………………...۳۷

۲-۴  روش جمع آوری اطلاعات………………………………………………………………………………………..۳۷

۲-۴-۱ مجموع انرژی‏های ورودی………………………………………………………………………………………۳۸

۲-۴-۲ آلوگی‏های زیست محیطی………………………………………………………………………………………۴۵

فصل چهارم: نتایج

۳-۱  نتایج مجموعه انرژی‏های ورودی…………………………………………………………………………………۵۰

۳-۱-۱ انرژی مصرفی ماشین‏…………………………………………………………………………………………..۵۰

۳-۱-۲ انرژی سوخت مصرفی…………………………………………………………………………………………..۵۱

۳-۱-۳ انرژی برق……………………………………………………………………………………………………….۵۳

۳-۱-۴ انرژی غیرمستقیم مصرف شده جهت آبیاری……………………………………………………………………۵۴

۳-۱-۵ انرژی کود شیمیایی…………………………………………………………………………………………….۵۵

۳-۱-۶ انرژی سموم مصرفی……………………………………………………………………………………………۵۶

۳-۱-۷ انرژی قلمه نیشکر……………………………………………………………………………………………..۵۷

۳-۱-۸ انرژی نیروی انسانی………………………………………………………………………………………………..۵۸

۳-۱-۹ بودجه انرژی در طول دوره مورد بررسی………………………………………………………………………۵۹

۳-۱-۱۰ جریان انرژی خروجی از مزارع و صنعت……………………………………………………………………..۶۲

۳-۱-۱۱ نسبت انرژی…………………………………………………………………………………………………..۶۳

۳-۱-۱۲ بهره‏وری انرژی………………………………………………………………………………………………..۶۴

۳-۱-۱۳ خالص انرژی…………………………………………………………………………………………………..۶۴

۳-۲ نتایج شاخص‏های آلودگی زیست محیطی مورد مطالعه……………………………………………………………۶۵

۳-۲-۱ آلودگی‏های ناشی از مصرف سوخت‏ها………………………………………………………………………….۶۵

۳-۲-۲ گازهای حاصل از آتش زدن  نیشکر…………………………………………………………………………….۶۶

۳-۲-۳ خطر آلودگی ناشی از مصرف کود………………………………………………………………………………۶۷

۳-۲-۴ آلودگی مصرف سموم…………………………………………………………………………………………..۶۸

فصل پنجم: نتیجه ‏گیری و پیشنهادات

نتیجه‏ گیری…………………………………………………………………………………………………………….۷۰

پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………..۷۳

فصل ششم: منابع

منابع. ۷۵

رایگان – خرید
مطالب پیشنهادی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *